Voor een bevalling waar je met trots op terugkijkt

~ Cursus zorgeloos zwanger ~

Een zwangerschap is heel mooi, maar kan ook zorgen met zich meebrengen. Hoe ga je om de veranderingen in je lichaam? Wat komt er kijken bij een bevalling? En hoe kun je daar zelf de regie over houden? Je leert het tijdens de cursus Zorgeloos Zwanger. In deze cursus van 3 dagdelen werken jij en je geboortepartner samen met mij aan meer zelfvertrouwen in je zwangerschap en tijdens de bevalling.

Dag 1: vertrouwen tijdens zwangerschap en bevalling

Op dag 1 staan het verloop van de zwangerschap en bevalling centraal. Hoe verandert jouw lichaam? Wat zijn de meest voorkomende complicaties en ingrepen bij een bevalling? En hoe bereid je je daar zo goed mogelijk op voor?

Goede communicatie en zelfregie zijn heel belangrijk. Of het nu gaat om een natuurlijke bevalling thuis, of een medische bevalling in het ziekenhuis. Ik geef je tips over hoe je jouw wensen en behoeftes kenbaar kunt maken. Vóór de bevalling, bijvoorbeeld met een geboorteplan. Maar ook op onverwachte situaties tijdens de bevalling zelf. Ontspannende oefeningen, gebaseerd op mindfulness en ademhalingsoefeningen, kunnen daarbij helpen. Ik laat je kennismaken met verschillende technieken, zodat je tijdens de bevalling zelf kunt bepalen welke je inzet.

  • Veranderingen in het lichaam in de zwangerschap
  • Voorbereiden op de bevalling
  • Meest voorkomende complicaties en ingrepen
  • Belang van communicatie en zelfregie
  • Geboorteplan
  • Ontspanningsoefeningen

Dag 2: bevallen, dat doe je samen

Ook je geboortepartner speelt een belangrijke rol bij de bevalling, daarom staan samenwerking en vertrouwen in elkaar centraal.

We nemen alle fases van de bevalling samen door. Ook heel belangrijk: wat kun je zelf doen om weeën op te vangen? Hoe kan je geboortepartner helpen om je te ontspannen, bijvoorbeeld met massagetechnieken? En hoe kan hij of zij ervoor zorgen dat jouw wensen en behoeften niet uit het oog worden verloren? Op het einde van deze dag weten zowel jij als je geboortepartner wat jullie kunnen doen en waar jullie kracht ligt. Zo kunnen jullie elkaar versterken en ondersteunen, ook in onvoorziene situaties.

  • Visuele uitleg over de bevalling
  • Realistische verwachtingen
  • Massagetechnieken
  • Houdingen tijdens de bevalling
  • Mindfulness
  • Vertrouwen in jezelf en in elkaar

Dag 3: een goede start na de bevalling

Je hebt maanden uitgekeken naar de geboorte van jullie kindje. En na de bevalling is het dan zover: de start van jullie nieuwe leven. Dat kan nogal overweldigend zijn. Daarom neem ik jullie op dag 3 mee in de eerste 100 dagen na de bevalling.

Hoe ziet de periode direct na de bevalling en in de kraamweek eruit? Wat hebben jullie nodig om die weken met zelfvertrouwen door te komen? Waar liggen jullie wensen en behoeften? Hoe kunnen jullie hierin steun vinden bij elkaar? En hoe zorgen jullie voor een goede hechting met jullie kindje?

Dit gaan we samen onderzoeken, op een leuke en luchtige manier. Na deze dag kunnen jullie het aanstaande ouderschap met zelfvertrouwen tegemoet.

  • Natuurlijk ouderschap
  • Hechting
  • Dragen, slapen en voeding
  • Vertrouwen in elkaar en in jullie relatie

Praktische informatie

Is de cursus Zorgeloos zwanger echt iets voor jou? Dan vind je hier de praktische informatie.

Wat?

Kosten?

(Vind je het fijner om één of meer onderdelen privé te volgen? Of heb je behoefte aan coaching op maat? Dat kan ook. Meer informatie vind je op de pagina ‘1-op-1 coaching’).

Locatie

Lieve Aimee,

ik heb jou leren kennen als een wijze, empathische vrouw met een portie kennis waar velen van kunnen leren. Ik wens jou veel plezier met jouw bedrijf! En alle vrouwen uit jouw omgeving die in verwachting zijn hebben geluk dat jij er voor hun mag en kan zijn. Handen van goud.

Karan Kerstens
Samen met mijn partner heb ik deelgenomen aan de zwangerschapsworkshops van Aimée. Aimée beschikt over veel kennis en ervaring waarmee ze ons als cursisten wegwijs heeft gemaakt in de zwangerschap, bevalling en het toekomstige ouderschap.

Aimée is in de cursus enthousiast, eerlijk en geeft stof tot nadenken. De cursus heeft mij en mijn partner niet alleen de praktische tools meegegeven maar ook doen stilstaan bij het ouderschap. Dankbaar voor de hoeveelheid vertrouwen waarmee we de bevalling tegemoet gaan. Een cursus die wij een ieder kunnen aanraden!

Isis van der Heijden